Od zmeny názvu a vynovenia interiéru reštaurácie v hoteli Marrol´s v máji roku 2017 uplynul určitý čas. Reštaurácia s novým názvom - Houdini Wine&Dine - si žije svoj nový život. Známa je tým, že ponúka hosťom skvelé špeciality šéfkuchára Michala Škrabáka ...
Známa je tým, že ponúka hosťom skvelé špeciality šéfkuchára Michala Škrabáka a rovnako skvelý servis. Ale motto reštaurácie je stále rovnaké – vždy príjemne prekvapiť a predčiť očakávania hostí.
Toto bohato napĺňa Michal, mladý ambiciózny muž s nákazlivým úsmevom, ktorý mu takmer neschádza z tváre. Žije svoj sen, tvorí prekvapenia na každom tanieri a svoj tím vedie ku kreativite. Vďaka nemu sa objavila v ponuke novinka. Je ňou 5-chodové degustačné menu párované vínami zo slovenských vinohradov. Výhodou je, že menu je možné si objednať priamo pri stole. Takýto gurmánsky zážitok sa rozloží na približne jeden a pol hodiny. Čo je na degustačnom menu príťažlivé je aj skutočnosť, že každý mesiac je nové.
Ako vyzerá proces prípravy takéhoto menu ? Michalovým koníčkom je vychutnávanie a spoznávanie chutí jedla v prepojení na krásy vína. Práve jeho hlas je rozhodujúci pri kolektívnom pracovnom párovaní vína s jedlom.
A ešte jedna zaujímavosť, možno aj jedinečnosť, reštaurácie Houdini Wine&Dine. Je ňou koncept výhradnej orientácie na jedinečné slovenské vína. Veď zahraniční hostia hotela prichádzajú na Slovensko aj preto, aby krajinu spoznali cez domácu slovenskú kuchyňu a víno. V tomto ponímaní je tento slnečný mok neoddeliteľnou súčasťou gastronómie.
A ako hodnotia naši hostia doterajšiu skúsenosť s takýmto degustačným menu ? Napríklad takto :
“The restaurant on-site, Houdinis, was outstanding. The real treat for us was dinner, however. We had the tasting menu with wine. Excellent service. Highly recommended if you are staying in Bratislava.”
“Hotelová reštaurácia Houdini bola vynikajúca. Skutočným zážitkom pre nás bola večera. Mali sme degustačné menu s vínom. Vynikajúci servis. Veľmi odporúčame, ak ste v Bratislave.”
Okrem takýchto a podobných písomných odkazov hostí je potešiteľný aj stúpajúci záujem návštevníkov reštaurácie aj o takéto menu.